Staatsieportret Koning Willem-Alexander


staatsieportret koning willem alexander

Bianca Berends

Bianca Berends (1971) volgt de Academie voor Beeldende Kunsten in Maastricht, waar ze in 1994 afstudeert. In 2004 wordt haar werk geselecteerd voor de prestigieuze BP Portrait Award expositie in Groot Brittannië, waarna ze zich specialiseert als portretschilder. Met dit doel studeert ze onder andere aan de Florence Academy of Art en volgt ze masterclasses bij vooraanstaande Amerikaanse portretschilders. In 2017 ontvangt ze van de Portrait Society of America een 'Award of Excellence' voor haar werk.

Werk van haar hand heeft in verschillende musea gehangen, waaronder in The National Portrait Gallery in Londen en het Kröller Möller Museum. In 2010 is haar werk opgenomen in het boek ‘Portretten van Portrettisten’, een overzicht van de top van de hedendaagse Nederlandse portretschilders.

Sinds 2011 woont en werkt ze een groot deel van het jaar op Curaçao. In 2013 en 2017 vervaardigde ze portretten van de vertrekkend Gouverneur van Curaçao en de vertrekkend Gouverneur van Aruba (vertegenwoordigers van de Koning der Nederlanden).

Berends: “Mijn werk wordt gekarakteriseerd door een krachtige schilderstreek, stevige en expressieve vormen. Ik ben gespecialiseerd in portret, maar ben boven alles eerst beeldend kunstenaar en daarna portretschilder. Mijn werk is voortdurend in ontwikkeling, ik beoefen geen ambacht en zowel mijn opdrachten als mijn vrije werk hebben een hedendaagse uitstraling waarbij de schilderstreek een belangrijke rol speelt.” "Een staatsieportet maak je zo"
een artikel over onder andere het werk en werkwijze van Portretschilder Berends lees meer
"Als ik ooit een staatsieportret ophang dan wordt het die van haar"
een radio rapportage over onder andere het staatsieportret van Bianca Berends luister hier
Dit portret hangt onder andere bij: